SSL-veilige website? Goed bezig!

SSL-veiligheid van websites: dat klinkt misschien als technisch gedoe, maar SSL zorgt er op internet voor dat je persoonlijke gegevens niet in verkeerde handen komen. En daar is iedereen bij gebaat. Daarom maken wij van Scrolla! je met dit blog graag een beetje wijzer als het over betrouwbare websites gaat.

Veilig internetten met SSL

Je hebt een website laten maken maar wilt ook dat deze goed beveiligd is. Veiligheid op internet speelt een steeds belangrijkere rol. Hoe dat komt? Omdat websites steeds meer interactie bieden. Van jong tot oud vullen we tegenwoordig wel ‘ns een online formulier in, of doen we een bestelling in een webshop. Daarbij verstuur je persoonlijke informatie. Als dit niet veilig gebeurt, kunnen hackers deze gegevens onderscheppen. Websites die in hun URL beginnen met https:// steken daar een stokje voor. Daarop is een SSL-certificaat van toepassing.

 

Ook Google ziet websites graag zo veilig mogelijk en beloont daarom websites met een SSL-certificaat: een hogere notering in de zoekresultaten. Daarom heeft Scrolla! standaard de beste beveiliging als je een website bij ons laat hosten.

 

Bij Scrolla! geven we dus altijd twee goede redenen om een SSL-gecertificeerde website te hebben:

1. Je voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheid
2. Google laat je veilige website beter scoren

 

Geheimtaal met SSL

Oké, nu eerst maar eens een definitie van SSL, want waar hebben we het nou precies over? SSL staat voor Secure Sockets Layer. Een SSL-certificaat beveiligt de verbinding tussen je computer en de webserver van de website die je bezoekt. Met de SSL-verbinding versleutel je het http-verkeer. Daarmee wordt het voor een buitenstaander onmogelijk om te achterhalen welke gegevens verstuurd worden. Een veilige uitwisseling van gegevens dus!

 

Met een SSL-certificaat voldoe je aan de Wet bescherming persoonsgegevens, en dat is al van toepassing bij een contactformulier op je website. Je snapt wel dat dit gevoeliger ligt als er naar bankgegevens of je paspoortnummer gevraagd wordt. Wanneer dit soort gegevens misbruikt worden, riskeer je als website-eigenaar hoge boetes.

 

De S van Secure

Oké, we willen scrollen naar een veilige verzendknop. Maar hoe herken je zo’n beveiligde SSL-website? Heel simpel en snel, door te checken of het webadres begint met het veilige https://. Die s staat voor ‘secure’ en garandeert dat je goed zit. Afhankelijk van de browser waarmee je werkt, zie je ook ergens op je scherm een slotje verschijnen. Door op dit slotje te klikken, kan je checken of je daadwerkelijk verbinding hebt met de juiste website.

 

O ja. Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten waar je als ondernemer een keuze uit moet maken. Scrolla! adviseert opdrachtgevers hierover, zodat je kiest voor de meest voordelige SSL-veiligheid passend bij jouw bedrijfswebsite.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!

Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5
Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Stel Izzy een vraag!